Vaniljrulltårta

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 dl jordgubbssylt (eller sylt med annan smak)
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 90 g (ca 1,5 dl) Finax glutenfri Mjölmix alt. Finax Lågprotein mjölmix

Glutenfri vaniljulltårta

Vaniljrulltårtor går aldrig ur tiden. Detta smarriga recept är värt att testa!

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda mjölmix, vaniljsocker, bakpulver och rör ned ägg/socker smeten. Rör till en jämn smet.
  4. Bred ut smeten i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper bestrött med vaniljsocker och strösocker.
  6. Låt kakan svalna innan du brer på sylten och rullar ihop till en vaniljrulltårta.

Tips för att baka den perfekta vaniljrulltårtan

  • Skär din glutenfria rulltårta i skivor. Lägg på en klick grädde och dekorera med färska bär eller frukt.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser