Våfflor

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 4,5 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 240 g (4-4,5 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • margarin till våffeljärnet

Våfflor

En klassiker - utsökta glutenfria våfflor! Ger 8 st. våfflor.

Gör så här

  1. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt vätskan svalna till ca 45ºC.
  2. Blanda samman bakpulver och mjölmix. Vispa ner detta i degvätskan.
  3. Tillsätt salt och socker. Rör till en jämn smet som får stå och dra i ca 10 minuter.
  4. Pensla järnet med smält margarin och grädda smeten i våffeljärnet.
  5. Dekorera dina våfflor med frukt.

 

 

 

 

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser