Tunnbröd

Ingredienser

  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 500 g (ca 8 dl) Finax Glutenfri Mjölmix alt. Lågprotein mjölmix

Tunnbröd

Är det dags för utflykt? Prova att baka egna tunnbröd och gör tunnbrödsrullar som är perfekta att ta med. Ger ca 8-10 st.

 

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser i en bunke, vispa degen i maskin med degkrok ca 5 minuter.
  2. Forma degen till bullar med mjölade händer.
  3. Kavla ut till så tunna runda kakor som möjligt. Använd gärna kruskavel.
  4. Stek i torr, het panna ca 1 minut per sida.
  5. Låt svalna din tunnbröd på galler.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser