Teff-fralla med hampafrö

Ingredienser

  • 300 gr vatten, 37 °C
  • 18,5 gr Finax psyllium
  • 82,5 gr Urkraft mjölmix Durra/ Havre
  • 82,5 gr Urkraft Teff mjöl
  • 6 gr torrjäst (alternativt 25 gr färsk jäst)
  • 15 gr smör
  • 15 gr honung
  • 6 gr salt
  • Hampafrö (topping)

Teff-fralla med hampafrö

Ca 20 st

 

Gör så här

    1. Blanda fingervarmt vatten och psyllium. Låt svälla ca 10 min.
    2. Blanda under tiden de olika mjölsorterna och torrjästen separat.
    3. Tillsätt rumstempererat smör samt honung till vatten- och  psylliumblandningen.
    4. Tillsätt även mjölblandningen och bearbeta degen i maskin ca 7 minuter.
    5. Forma kletiga bullar av degen.
    6. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 30 min.
    7. Pensla med vatten och strö över hampafrö.
    8. Sätt in bullarna i 200 grader. Grädda bröden i 25-35 minuter i nedre delen av ugnen.

 

 

Tips

    • Om du använder färsk jäst som alternativ till torrjäst, tillsätt då jästen i vattnet tillsammans med psyllium

 

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser