Strassburgare

Ingredienser

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl Finax Glutenfri Mjölmix (75 g)
  • 1 dl potatismjöl

Strassburgare

Spritsen karaktäriserar denna goda klassiska kaka. Baka upp ett gäng och bjud grannbarnen eller överraska morföräldrarna! Nej förresten - ät dem själv! Ger ca 25 st.

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Rör matfett, florsocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjölmix och potatismjöl lite i sänder och rör kraftigt hela tiden.
  3. Spritsa degen i långa längder direkt på en bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  5. Låt strassburgare svalna något och skär varje längd i ca 10 kakor.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser