Spröda vaniljkakor

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 180 g (ca 3 dl) Finax Mjölmix mjölkfri (mjölkfri med majs)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Spröda vaniljkakor

Lika spröda som de låter och dessutom mjölkfria! Testa detta enkla recept på glutenfria, mjölkfria, smaskiga kakor! Ger ca 30 st.

Gör så här

  1. Rör smör och socker mjukt.
  2. Blanda i övriga ingredienser till en smidig deg.
  3. Rulla små bollar (ca 3 cm i diameter) och lägg på bakpappersklädd plåt, tänk på att kakorna flyter ut.
  4. Grädda vaniljkakor i mitten av ugnen i 150º, ca 20 minuter.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser