Solrosbaguetter

Ingredienser

  • 3 dl vatten 37°
  • 25 g jäst
  • 50 g soltorkade tomater, grovhackade
  • 1 dl solroskärnor
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 1 msk olivolja
  • 7 dl Finax Glutenfri Mjölmix (mjölkfri med majs) (420 g)
  • Olivolja

Solrosbaguetter

Härliga solrosbaguetter som passar perfekt till fikat en fin sommardag. Eller varför inte i höstmörkret? Ger ca 10 st.

Gör så här

  1. Smula ner jästen i degbunken, tillsätt vattnet och rör om tills jästen är upplöst.
  2. Tillsätt övriga ingredienser, men spara ca 0,5 dl mjölmix till utbakningen.
  3. Blanda degen väl i maskin, ca 5 minuter.
  4. Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 10 minuter.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord, dela i ca 10 delar som sedan formas till små baguetter.
  6. Lägg baguetterna på en bakpappersklädd plåt, låt jäsa under bakduk ca 40 minuter. Värm ugnen till 200°.
  7. Pensla med olivolja och snitta baguetterna ytligt. Strö eventuellt solroskärnor över.
  8. Grädda dina solrosbaguetter i mitten av ugnen, ca 10-12 minuter.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser