Sockerkaka

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g margarin
  • 1 dl mjölk
  • 180 g (ca 3 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • finrivet skal av en 0,5 citron
  • el. 1 tsk vaniljsocker
  • margarin till bakformen
  • Finax Ströbröd

Sockerkaka

En mjuk gräddad kaka som brukar vara populär både hos äldre och yngre.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en bakform som rymmer ca 1,5 liter med Finax glutenfria ströbröd.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Smält margarinet och blanda ner mjölken, blanda sedan samman med ägg och socker smeten.
  4. Tvätta citronen noggrant och riv ner den gula delen av skalet i blandningen.
  5. Blanda försiktigt i mjölmix och bakpulver och rör till en jämn smet.
  6. Häll smeten i den bröade och smorda formen.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175°C i ca 30-35 minuter.
  8. Låt din sockerkaka svalna några minuter innan den vänds upp och ner på en tallrik.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser