Runda bröd

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 3/4 pkt jäst, ca 40 g
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 msk ljus sirap eller brun farin
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk brödkryddor
  • ca 5 dl Finax Glutenfri Grov Mjölmix (300 g)
  • ca 5 dl Finax Glutenfri Mjölmix (300 g)

Runda bröd

Runda gobitar - supergott recept! Ger ca 3 bröd.

 

Gör så här

  1. Värm vattnet och mjölken till fingertemperatur. Häll blandningen över jästen som smulats ner i en degbunke. Rör om tills jästen är upplöst.
  2. Klicka ner matfettet och tillsätt därefter sirap, salt och kryddor. Rör om.
  3. Blanda sist ner de båda mjölmixerna, men spara lite till utbakningen. Vispa degen med maskin i minst 5 minuter. Låt därefter degen vila i bunken under bakduk i ca 25-30 minuter.
  4. Mjöla bakbordet med den sparade mjölmixen. Stjälp upp degen och dela den i tre lika stora bitar som formas till runda bröd.
  5. Lägg bröden på bakpappersklädd plåt och ställ att jäsa i ca 25-30 minuter, under bakduk.
  6. Grädda de färdigjästa bröden i mitten av ugnen 250º i 10-15 minuter.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser