Pumpakaka med muskot

Ingredienser

  • 3 dl grovriven matpumpa (gärna butternut eller muscat)
  • 3 ägg
  • 2 dl rörsocker strö
  • 200 g Finax mjölmix
  • 3 kryddmått muskot
  • 1,5 tsk nymortlad kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 apple i skivor
  • 1 dl solfrön
  • 200 g matpumpa (utan skal)
  • 150 g Philadelphia cream cheese
  • 2 msk agavesirap
  • finrivet citron efter behag

Pumpakaka med muskot

En klassiker som vi många känner till är den goda pumpakakan med citronfrosting- nästan oslagbart god, gärna med originalrecept från Rosendals trädgårdar i Stockholm.

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en springform.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Smält smöret.
  5. Mät upp mjölmixen (väg på våg för att vara exakt) i en skål tillsammans med muskot, kardemumma och bakpulver. Blanda sedan i: äggsmeten, det smälta smöret och den grovrivna pumpan och rör om försiktigt till en jämn smet.
  6. Häll smeten i den bröade formen.
  7. Placera äppelskivor i kakan och strö över solrosfrön.
  8. Grädda i ugnen ca 45 minuter tills din pumpakaka är genomgräddad.

TOPPING

  1. Skala matpumpan, skär i bitar och koka mjuk i vatten, ca 15 minuter.
  2. Häll bort vattnet och mixa pumpan slät med stavmixer.
  3. Tillsätt cream cheese, agavesirap och citronskal till pumpapuréen och rör/mixa krämen slät.
  4. Häll lite sås över kakan och garnera med solrosfrön.
  5. Återstoden av såsen kan serveras vid bordet från karaff.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser