Pizzasnurror

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 0,5 tsk Finax Psyllium
  • 1/2 pkt jäst (25 g)
  • 160 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 msk pofiber
  • 600 g (ca 10 dl) Finax Glutenfri Mjölmix alt. Mjölmix (mjölkfri med majs)
  • [listtitle]Fyllning:[/listtitle]
  • ca 80 g soltorkade tomater
  • ca 100 g strimlad skinka
  • skivad ost
  • 1 msk oregano
  • 1-2 msk olivolja

Pizzasnurror

Sätt en extra twist på din pizza och testa pizzasnurror - supergott! Ger ca 18 st.

 

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37º och tillsätt Finax Psyllium. Låt svälla i 10 minuter.
  2. Smula ner jästen och rör om tills den är upplöst. Klicka ner matfett och tillsätt de övriga ingredienserna. (spara ca 0,5 dl mjölmix till utbakningen). Vispa i maskin med degkrok ca 5 minuter.
  3. Mjöla bakbordet med den sparade mjölmixen. Kavla ut degen till en rektangulär platta ca 30 x 40 cm.
  4. Lägg på fyllningen och lägg osten överst. Rulla ihop till en längd och skär i 18 bitar. Lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt, låt jäsa övertäckta ca 65 minuter.
  5. Pensla dina pizzasnurror med uppvispat ägg.
  6. Grädda i mitten av ugnen, 250º i 10-12 minuter.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser