Pizza

Ingredienser

  • 30 g jäst
  • 2 dl fingervarmt vatten
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 5,5 dl Mjölmix (330 g)

Pizza

1 st

Gör så här

  1. Häll det fingervarma vattnet över jästen som smulats ner i en degbunke. Rör tills jästen är upplöst.
  2. Tillsätt olja, salt och mjölmix. Arbeta degen väl i maskin i ca 5 minuter.
  3. Låt jäsa i ca 30 minuter till dubbel storlek.
  4. Platta ut degen på bakpappersklädd plåt. Forma till en rund pizza, ca 20 cm i diameter och 1 cm tjock.
  5. Låt den jäsa 10-15 minuter. Sätt ugnen på 225º.
  6. Förgrädda pizzan i mitten av ugnen i 5-7 minuter. Täck därefter med garnering.
  7. Grädda i ytterligare 10-15 minuter beroende av garnering.

Tips

  1. Garnera t ex med riven ost, finskuren rökt skinka eller korv, tomat, annanas och lök. Du kan frysa in förgräddade pizzabottnar. Du kan också byta ut den Glutenfria Mjölmixen mot Naturligt Glutenfri Mjölmix alt. Lågprotein Mjölmix.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser