Pitabröd

Ingredienser

  • 360 g (ca 6 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
  • 0,5 dl Pofiber
  • 25 g jäst
  • 2 msk matolja
  • 1 msk Finax Psyllium
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 3,5 dl vatten ca 37 grader

Pitabröd

Prova baka dina egna pitabröd - lätt att fylla med allt gott och smarrigt! Ger ca 10 st.

 

Gör så här

  1. Blanda ut Finax Psyllium och jäst i vattnet, låt svälla ca 10 minuter.
  2. Tillsätt övriga ingredienser, blanda till en deg, med maskin ca 5 minuter.
  3. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 45 minuter.
  4. Värm ugnen till 250º, sätt in och hetta upp en plåt under tiden.
  5. Dela degen i ca 10 bitar, rulla till bollar, som plattas ut till de är ca 5 mm tjocka. Bakbord och händer mjölas lätt, under hanteringen av degen.
  6. Lägg bröden på den heta plåten, grädda direkt i mitten av ugnen ca 8 minuter.
  7. Låt din pitabröd svalna under bakduk.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser