Pariserbullar

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 100 g smör eller margarin
  • 50 g jäst alt. 17 g torrjäst
  • 600 g (ca 10 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
  • 2 msk Finax Psyllium
  • 1-1½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 dl Marsan- eller vaniljkräm

Pariserbullar

Sockerbullar fyllda med krämig och god vaniljkräm - en explosion i munnen för den sötsugne! Ger ca 20 bullar.

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken.
  2. Lös upp jästen i den fingervarma mjölkblandningen 37º och tillsätt Finax Psyllium, låt svälla ca 10 min.
  3. Blanda samman alla övriga ingredienser i en maskin med degkrok ca 5 minuter (spara ca ½ dl mjölmix till utbakningen).
  4. Låt degen vila i bunken under bakduk, ca 10 minuter.
  5. Mjöla bakbordet med den sparade mjölmixen. Kavla ut degen till en platta, ca 2 mm tjock, sporra eller skär degen i ca 20 rutor.
  6. Lägg en klick vaniljkräm i mitten av varje ruta och knip ihop degen till en bulle. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt eller i pappformar med skarven nedåt.
  7. Låt jäsa övertäckta ca 45 minuter.
  8. Grädda i mitten av ugnen, 250º i 8-10 minuter.
  9. Pensla dina gräddade pariserbullar med smält smör och doppa dem i socker.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser