Müsliflarn

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 100 g smör eller margarin
  • 2- 2 ½ dl Finax Glutenfri Mjölmix (ca 150 gr)
  • 2 msk mjölk
  • ca 1 ½ dl Glutenfri Fruktmüsli

Müsliflarn

Müsliflarn är supergoda med sin sprödhet och passar perfekt till eftermiddagskaffet. Ger ca 35 st.

 

Gör så här

  1. Blanda samman strösocker, smör och mjölk i en kastrull. Låt smälta i några minuter under försiktig omrörning.
  2. Blanda ner Finax Glutenfri Mjölmix. Låt sjuda i 1-2 min och tillsätt Finax Glutenfri Müsli.
  3. Klicka ut smeten (ca 1 tsk) på bakpappersklädd plåt (ca 12 st på varje plåt då de flyter ut).
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 150º, i ca 10 min eller tills kakorna fått fin gyllene färg.
  5. Låt kakorna svalna lite, lossa dem därefter med en vass kniv. Låt flarnen kallna på plant underlag, gärna på hushållspapper för att suga upp överflödigt fett.

Tips

  • Det är extra gott att lägga smörkräm/chokladkräm mellan flarnen!

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser