Müslibröd

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 30 g rumsvarmt smör/margarin eller 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • ca 7 dl Finax Glutenfri Mjölmix (420 g)
  • 3 dl Finax Fruktmüsli (ca 100 g)
  • vatten
  • Finax Fruktmüsli

Müslibröd

Ett supersmarrigt müslibröd för den som gillar att kombinera två frukostvarianter! Ger 1 bröd.

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt det fingervarma vattnet. Rör om tills jästen är upplöst.
  2. Tillsätt matfett, salt och mjölmix. Vispa degen med maskin i ca 5 minuter.
  3. Blanda sist varsamt ner müslin i degen.
  4. Häll degen i en smord avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter.
  5. Ställ brödet att jäsa i ca 30 minuter, under bakduk. Sätt ugnen på 200º.
  6. Pensla det färdigjästa brödet med vatten och strö på lite müsli.
  7. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
  8. Låt svalna på galler utan bakduk.

Tips

  • Vill du ha ett grövre müslibröd byter du ut Finax Glutenfri Mjölmix och tar istället Finax Glutenfri Grov Mjölmix. Tillsätt även 1/2 dl ljus sirap i degen och öka eventuellt saltmängden med 1 tesked.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser