Müslibröd med linfrö

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 0,5 dl linfrö
  • 2 dl Finax Fruktmüsli
  • 25 g rumsvarmt margarin
  • ca 0,25 dl (ca 35 g) mörk sirap
  • 0,5 msk ättiksprit
  • 1,5 tsk salt
  • 400 g (ca 6,5 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
  • margarin till bakformen

Müslibröd med linfrö

Müsli och linfrö = vinnande kombo! Ger ca 1 bröd.

 

Gör så här

  1. Värm vattnet till fingervarmt (37°C) och lös upp jästen i det fingervarma vattnet.
  2. Blanda samman de övriga ingredienserna och kör degen i en köksmaskin i ca 5 minuter.
  3. Smörj en form (ca 1 liter) med margarin.
  4. Häll upp degen i formen och låt den jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen, 225°C i ca 35 minuter.
  6. Ta ut din müslibröd ur formen och låt det svalna på ett galler.

 

 

 

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser