Morotskaka

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 180 g (ca 3 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl flytande margarin
  • 3 dl grovt rivna morötter
  • margarin till formen
  • Finax glutenfria ströbröd
  • 50 g rumsvarmt margarin
  • 250 g florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g Philadelphiaost

Morotskaka

Ibland finns det inget godare än en riktgt saftig morotskaka. Perfekt till både fest och fika!

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Smörj och bröa en springform.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Blanda mjölmixen med bakpulver och kanel. Blanda sedan i äggsmeten och tillsätt det flytande margarinet och de rivna morötterna. Rör samman ingredienserna till en jämn smet. Häll smeten i den smorda och bröade formen.
  5. Grädda kakan i mitt av ugnen, i ca 30 minuter.
  6. Gör frostingen.
  7. Låt din morotskaka svalna helt innan frostingen breds på.

Frosting

  1. Vispa margarin, florsocker och vaniljsocker krämigt. Tips: För extra smak – tillsätt finrivet skal från en halv citron, ger extra fräsch och frisk smak!
  2. Tillsätt Philadelphiaosten.
  3. Rör i några minuter så att krämen blir ordentligt tjock.
  4. Bred på frostingen på den kalla morotskakan.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser