Mjölkfritt matbröd

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 50 g rumsvarmt smör/margarin eller ½ dl olja
  • 1-2 tsk salt
  • ca 8 dl Finax Glutenfri Mjölmix mjölkfri (500 g)

Mjölkfritt matbröd

Ett supergott bröd för dig som inte tål mjölk! Ger 1 bröd.

 

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt det fingervarma vattnet. Rör om tills jästen är upplöst.
  2. Klicka ner matfettet och tillsätt därefter salt och mjölmix. Vispa degen med maskin i minst 5 minuter.
  3. Häll degen i en smord avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter.
  4. Ställ brödet att jäsa i ca 35 minuter, under bakduk. Sätt ugnen på 200º.
  5. Grädda det färdigjästa brödet i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
  6. Stjälp din mjölkfritt matbröd ur formen och låt svalna på galler.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser