Mjölkfritt formbröd

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 50 g rumsvarmt smör/margarin eller 0,5 dl olja
  • 4 dl ljummet vatten (37°)
  • 1 tsk salt (kan uteslutas)
  • 450 g Finax Glutenfri Lågprotein mjölmix (ca 7,5 dl)

Mjölkfritt formbröd

Ett supergott och enkelt formbröd för dig som inte tål mjölk!

 

Gör så här

  1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet.
  2. Tillsätt övriga ingredienser.
  3. Arbeta degen kraftigt i minst 5 minuter, gärna med hjälp av maskin.
  4. Häll degen i en smord, 1,5 l form.
  5. Jäs ca 40 minuter.
  6. Grädda i 225° i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter.

Tips

  • Brödet går bra att rosta. Eftersom det torkar fort kan du skiva upp det före infrysning. Då är det lätt att ta fram lagom mycket varje gång.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser