Ljust matbröd

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 4 dl fingervarmt vatten (37°C)
  • 30 g smält margarin eller 2 msk olja
  • 1–1,5 tsk salt 450 g Finax Glutenfri Mjölmix (ca 7,5 dl)

Ljust matbröd

Detta ljusa matbröd fungerar både uppskuret med pålägg och att doppa i soppan. I videon till höger visar Eva hur du bakar på bästa sätt! Receptet ger 1 bröd.

Så här gör du

  1. Lös upp jästen i det fingervarma vattnet
  2. Tillsätt övriga ingredienser. Väg gärna mjölet eftersom glutenfritt mjöl lätt packas samman
  3. Vispa degen kraftigt med maskin i cirka 5 min
  4. Häll smeten i en smord avlång form, ca 1,5 l
  5. Låt brödet jäsa under bakduk i cirka 35 min
  6. Grädda i nedre delen av ugnen, 200° i cirka 25 min
  7. Låt ditt matbröd svalna på galler med bakduk över. Vill man ha en hård skorpa låter man brödet svalna utan bakduk.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser