Ljus sås

Ingredienser

  • 1 msk matfett
  • 1,5 msk Finax Glutenfri Mjölmix
  • 2 dl vätska

Ljus sås

Den ljusa såsen kallas i fransk matlagning för Sauce velouté – sammetslen sås. Den görs av ljus fisk- eller köttbuljong eller grönsaksspad.

Gör så här

  1. Smält fettet, tillsätt mjölmixen och rör om.
  2. Häll i vätskan och koka upp under omrörning.

 

 

 

 

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser