Lingonkaka

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • 2,5 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl lingonsylt
  • 200 g (ca 3,5 dl) Mjölmix alt. Finax Lågprotein mjölmix
  • 2 tsk pepparkakskryddor
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Till formen: Smör eller margarin, Ströbröd.

Lingonkaka

En kaka med smak från skogens röda guld! Omöjlig att motså!

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Smörj och bröa en 1,5 l form.
  3. Rör samman smör och farinsocker – tillsätt äggen ett i taget.
  4. Tillsätt gräddfil och lingonsylt.
  5. Blanda mjölmix, bakpulver och pepparkakskryddor till en jämn smet.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 50 minuter.

 

 

 

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser