Köttfärspiroger

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 2 dl vatten
  • 1/2 pkt jäst (25 g)
  • 1 msk Finax Psyllium
  • 1/2 dl Kesella (50 g)
  • 1 msk socker
  • 180 g Finax Glutenfri Mjölmix (ca 3 dl)
  • ca 400 g köttfärs
  • Uppvispat ägg

Köttfärspiroger

Supergoda köttfärspiroger som barnen kommer att älska. Ger ca 16 st.

Gör så här

  1. Värm vatten och olja till 37º och rör ut den smulade jästen med degspadet. Tillsätt Finax Psyllium och låt svälla ca 10 min. Blanda ner Kesella, socker och det mesta av mjölmixen.
  2. Arbeta degen smidig, täck över och låt jäsa ca 35 min.
  3. Tillsätt resten av mjölmixen och arbeta ihop till en smidig deg. Knåda degen lätt och kavla ut i omgångar. Ta ut rundlar och välj ett mått eller en mall som är 10 cm i diameter. Lägg rundlarna på en bakpappersklädd plåt. Fördela den stekta köttfärsen på varje rundel och vik till halvmånar. Tryck till kanterna med gaffel och nagga också ovansidan med gaffel.
  4. Pensla pirogerna med ägg och grädda i mitten av ugnen i 10-12 min (250° C).
  5. Låt dina köttfärspiroger svalna under bakduk.

Tips

  • Går mycket bra att frysa.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser