Kladdkaka

Ingredienser

  • 175 g margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 90 g Finax Mjölmix (ca 1 1/2 dl)

Kladdkaka

Mmm, vad kan vara godare än en riktigt kladdig kladdkaka? Och den som är otålig kan ju äta smeten rakt upp och ner.

 

Gör så här

  1. Smält margarinet i en kastrull. Låt svalna lite.
  2. Smörj och bröa en en rund form , gärna med löstagbar kant.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner kakao, vaniljsocker och mjölmix i smeten.
  4. Blanda sist ner det smälta margarinet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda din kladdkaka i nedre delen av ugnen i 175° 30-35 min.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser