Kanelbullar

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk Psyllium
  • 600 g (ca 10 dl) Finax Mjölmix, spara ca 30 g (ca 0,5 dl) till utbakningen
  • 1-1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • garnering eventuellt pärlsocker
  • pappersformar
  • 100-150 g rumstempererat margarin
  • 0,5 dl socker
  • 1-2 msk malen kanel eller Marsanpulver

Kanelbullar

Bullfika kan ju vara något av det godaste som finns. Klassiska kanelbullar kan ingen tacka nej till - dessutom glutenfria! Ger ca 40 st.

 

Gör så här

  1. Smält margarinet och tillsätt mjölk, värm blandningen till fingervarmt (37°C).
  2. Lös upp jästen i den fingervarma mjölkblandningen och tillsätt Finax Psyllium, låt svälla i ca 10 minuter.
  3. Blanda samman alla övriga ingredienserna och kör degen i en köksmaskin med degkrok i ca 5 minuter (spara ca 30 g (ca 0,5 dl) till utbakningen).
  4. Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 10 minuter.
  5. Mjöla bakbordet med den sparade mjölmix och slå upp degen. Kavla ut degen till 2 plattor, bred på fyllningen, rulla sedan ihop degen och dela varje rulle i 20 bitar.
  6. Lägg bullarna i pappersformar på en bakplåt och låt jäsa övertäckta ca 45 minuter.
  7. Pensla med ägg och strö eventuellt över pärlsocker.
  8. Grädda kanelbullar i mitten av ugnen, 250°C i ca 8-10 minuter.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser