INDISKA TUNNBRÖD

Ingredienser

  • 2 dl Finax hirsmjöl
  • 2 ½ dl Finax mjölmix Durra/Havre
  • Ca 2 dl kokande vatten
  • 3/4 tsk salt
  • 1-2 msk ghee eller olja

INDISKA TUNNBRÖD

Gör så här

      1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
      2. Tillsätt olja och knåda in den jämnt i mjölet.
      3.  Koka upp vatten och tillsätt lite i taget. Mängden vatten varierar, men degen ska vara ganska hård och klibbfri.
      4.  Knåda degen smidig med händerna. Låt degen vila ca 20 min.
      5.  Rulla golfbollsstora bollar.
      6. Platta ut en boll, doppa i lite mjöl och kavla ut till runda plattor ca 10 cm i diameter och några mm tjocka.
      7. Mjöla väl under kavlingen.
      8. Stek i torr och het stekpanna sammanlagt 1-2 minuter; Lägg i en chapati, vänd efter ca 10-20 sekunder när små bubblor uppstår, låt den stekas lite längre på andra sidan och sedan vänd tillbaka till sida ett igen.
      9. Tryck försiktigt på chapatin med stekspaden. Den ska nu svälla en aning.
      10. Servera chapatin direkt, med smör eller ghee.

 

 

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser