Havrebullar med russin & pumpakärnor

Ingredienser

  • 5,5 dl mjölk
  • 2 msk Finax Psyllium
  • 4 dl havregryn (glutenfria)
  • 50 g jäst
  • 2 dl russin
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk mörk sirap
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 500 g (ca 8 dl) Finax Glutenfri Mjölmix, spara ca 30 g (0,5 dl) till utbakningen
  • Till garnering: Exempelvis havregryn (glutenfria) eller pumpakärnor

Havrebullar med russin & pumpakärnor

Smarriga och nyttiga havrebullar på samma gång! Ger ca 8 st.

Gör så här

  1. Värm mjölken till fingervarmt (37°C) och rör i Finax Psyllium, låt svälla i ca 10 minuter.
  2. Blanda samman de övriga ingredienserna och kör degen i en köksmaskin med degkrok i ca 5 minuter.
  3. Mjöla bakbordet med mjölmix och slå upp degen.
  4. Forma degen till en rulle ca 7 cm tjock. Platta till rullen och dela rullen i ca 8 bitar.
  5. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, pensla eller spraya bullarna med vatten och strö över eventuell garnering.
  6. Låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter.
  7. Pensla eller spraya bullarna igen med vatten och grädda de i mitten av ugnen, 225°C i ca 10-12 minuter.
  8. Ta ut dina havrebullar och låt de svalna på ett galler.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser