Havre och lingonbullar

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk (37°C)
  • 2 msk Finax Psyllium
  • 2 msk Finax Fibrex
  • 3 dl havregryn (glutenfria)
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 550 g (ca 9 dl) Finax Glutenfria Mjölmix

Havre och lingonbullar

Fika- eller frukostbullar, du bestämmer! Ger ca 15 bullar.

 

Gör så här

  1. Lös upp jästen i den fingervarma mjölken 37ºC och tillsätt Psyllium, låt svälla i 10 minuter.
  2. Blanda tillsammans med de övriga ingredienserna i en köksmaskin med degkrok i ca 5 minuter (spara ca 60 g (1 dl) mjölmix till utbakningen samt lite havregryn (glutenfria) till att strö över bullarna). Låt degen vila i bunken ca 10 min.
  3. Mjöla bakbordet med den sparade mjölmixen. Häll upp degen och dela den i ca 15 bitar som formas till bullar lätt mjölade händer.
  4. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt, låt jäsa övertäckta ca 40 minuter. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Pensla eller spraya bullarna med vatten, strö över havregryn (glutenfria).
  6. Grädda i mitten av ugnen, 10-12 minuter.
  7. Låt svalna på galler.

 

Tips

  • För extra smak – toppa dina lingonbullar med pumpafrön!

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser