Hastkaka

Ingredienser

  • 4 dl Finax Grov Glutenfri Mjölmix (200 g)
  • 1 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk stött kardemumma 75 g margarin
  • 1 ägg
  • 1,5 dl vatten
  • 3 msk hackad mandel
  • 3 msk pärlsocker

Hastkaka

Enkel glutenfri mjuk kaka som passar perfekt till eftermiddagsfikat!

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º. Smörj och mjöla en bakform som rymmer 1 1/2 liter.
  2. Blanda mjölmixen, socker, bakpulver och kardemumma. Finfördela fettet i blandningen.
  3. Tillsätt ägg och vatten och rör smeten slät.
  4. Häll smeten i den smorda och mjölade bakformen.
  5. Garnera med pärlsocker och hackad mandel.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen, i ca 30 minuter.
  7. Låt din nygräddade hastkaka svalna en kort stund i bakformen innan den stjälpes upp att kallna.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser