Grovt formbröd

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 25 g rumsvarmt smör/margarin eller 2 msk olja
  • 1,5 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 7-8 dl Finax Glutenfri Grov Mjölmix (ca 450 g)

Grovt formbröd

Enkelt formbröd för både nybörjare och experter! Ger 1 bröd.

 

Gör så här

  1. Häll det fingervarma vattnet över jästen som smulats ner i en degbunke. Rör om tills jästen är upplöst.
  2. Klicka ner matfettet eller häll i oljan. Tillsätt därefter sirap och salt. Rör om.
  3. Blanda sist ner mjölmixen. Vispa degen med maskin i minst 5 minuter.
  4. Häll degen i en smord avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter.
  5. Ställ brödet att jäsa i ca 30-35 minuter, övertäckt med bakduk. Sätt ugnen på 200º.
  6. Grädda din färdigjästa formbröd i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser