Glutenfria tekakor

Ingredienser

  • 12 g jäst
  • 5 dl mjölk, 37 grader
  • 1 msk olja
  • 1-2 msk sirap
  • 100 g glutenfritt havremjöl
  • 140 g durramjöl
  • 1 tsk salt
  • 20 g Finax psyllium
  • olja till utbakning

Glutenfria tekakor

Gör så här

      1.  Vispa ner jästen i mjölken så jästen löser sig. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en jämn deg.
      2. Täck degbunken med plastfolie och låt degen jäsa i cirka 3 timmar.
      3.  Olja in händerna och bänken ordentligt.
      4.  Skär degen i 8-10 bitar och rulla till bollar.
      5. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta till dem. Sätt ugnen på 200 grader.
      6.  Låt tekakorna vila på plåten i cirka 30 minuter.
      7.  Grädda i 15-17 minuter.

 

 

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser