Glutenfria Scones

Ingredienser

  • 2 tsk Finax Psyllium
  • 2,5 dl filmjölk
  • 240 g (ca 4-4,5 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 75 g margarin

Glutenfria Scones

Vad är godare än nybakade glutenfria scones?

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250ºC.
  2. Börja med att röra ner Psyllium i filmjölken och låt blandningen stå och svälla i några minuter.
  3. Mät upp mjölmix, bakpulver och salt. Tillsätt margarinet och blanda samman till en grynig massa.
  4. Tillsätt filmjölkblandningen och arbeta snabbt samman till en deg.
  5. Dela degen i 6 bitar och forma dessa till runda scones.
  6. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och skåra dem korsvis med en mjölad kniv. Nagga dem därefter med en gaffel.
  7. Grädda i mitten av ugnen, 250ºC i ca 8-10 minuter.
  8. Serveras nygräddade – gärna med Björnekulla Apelsin och flädermarmelad.

Tips

  • Tillsätt gärna 1,5 – 2 dl riven ost som smaksättning när du blandar degen.
  • Använd gärna pappersformar för extra snygg uppläggning. Formar med uttagbar botten är extra praktiskt!
  • Om du använder pappersformar – sätt dem i en teflonmuffinsform så håller de formen bättre!

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser