Glutenfria scones med nypon

Ingredienser

  • 2 dl Finax mjölmix Durra & Havre
  • 1,5 tsk nyponskalmjö
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 25 g rumstempererat smör
  • 1,5 dl filmjölk/yoghurt

Glutenfria scones med nypon

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2.  Blanda de torra ingredienserna.
    3. Nyp ihop de torra ingredienserna med smöret.
    4. Tillsätt sedan filmjölken och rör tills degen är blandad.
    5. Klicka ut till två kakor på bakpappersklädd plåt, eller portionare i smord muffinsplåt.
    6. Grädda i 7-15 min, beroende på storlek.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser