Glutenfri pizzadeg

Ingredienser

  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2-2 tsk socker
  • 25 gram jäst
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 1/2 dl fingervarmt vatten (37°)
  • 7 dl Finax Glutenfri Mjölmix

Glutenfri pizzadeg

Varför beställa hem när du kan göra din egen? Bli nästa pizzamästare med ett mästarrecept!

 Gör så här

  1. Blanda salt, socker, olivolja och jäst. Rör tills jästen löst sig.
  2. Häll i ljummet vatten och rör om med elvisp.
  3. Vispa ner Finax Glutenfria Mjölmix, lite i taget. Smeten ska vispas i 4-5 min så att den tjocknar till och bli lagom seg, nästan som en marängsmet.
  4. Dela och bred ut smeten på tre bakplåtspapper till runda, väldigt tunna pizzabottnar. Tänk på att smeten drar ihop sig lite, nagga och låta jäsa på dragfri ptas i ca 20 min ( gärna i värmeskåp).
  5. Grädda din pizzadeg i 200° i nedre delen av ugnen, ca 5-7 min tills de får en lätt ljus färg.
  6. Låt kallna en stund och lägg därefter på önskad fyllning.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen på ca 250° till osten smält. Håll noggrann koll på tiden så att pizzan inte blir bränd.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser