Glutenfri pizzadeg

Ingredienser

  • 2 + 0.5 dl vatten 37 grader
  • 25 g jäst
  • ½ dl olivolja/rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 5 dl (300 g) Finax glutenfri mjölmix Durra & Teff
  • 1 tsk bakpulver

Glutenfri pizzadeg

Ca 2-3 pizzor

 

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lösa upp jästen i  2 dl vatten.
    2. Tillsätt oljan och saltet och blanda runt så allt löser sig. Låt jäsa i 10 minuter.
    3. Tillsätt resterande mjölmix. Jobba in den med helst en bakmaskin. Annars, knåda och rör länge och noga tills det är som en torr, ganska smulig deg.
    4. Tillsätt och jobba in bakpulvret noga. Se till så att det kommer in i hela degen utan att klumpa sig.
    5. Tillsätt 0.5 dl vatten. Jobba in det så att degen blir bra.
    6. Jäs degen under en handduk i 30 minuter.
    7. Kavla ut till runda, tunna bottnar.
    8. Grädda  i ugnen i ca 15 minuter.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser