Glutenfri pajdeg

Ingredienser

  • 3 dl (180 g) Finax glutenfri mjölmix Durra & Teff
  • 1 dl rismjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g smör
  • 0.5 dl vatten
  • Ev 2 krm vaniljpulver till söta pajer

Glutenfri pajdeg

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Häll alla ingredienser utom vatten i en matberedare och kör runt tills du har en jämn smulig massa.
    3. Tillsätt vattnet samtidigt som maskinen kör runt. Degen ska precis gå ihop, då är den klar.
    4. Tryck ut degen i en pajform.
    5. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    6. Fyll den sedan med det du vill och grädda klart pajen ca 20 minuter.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser