Foccacia

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1,5 tsk Finax Psyllium
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 400 g (ca 6,5 dl) Finax glutenfri Mjölmix mjölkfri (mjölkfri med majs)
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1,5 tsk torkad eller färsk rosmarin
  • 1 tsk grovsalt

Foccacia

Upplev Medelhavet med Foccacia. Supergott till tapas eller rakt upp och ned! Ger 1 bröd.

Gör så här

  1. Värm vattnet till fingervarmt (37°C) och lös upp jästen i det fingervarma vattnet.
  2. Tillsätt Finax Psyllium, olivolja, salt och honung. Rör om och låt det stå och svälla i ca 10 minuter.
  3. Blanda ner mjölmixen och vispa degen med köksmaskin i ca 5 minuter. Degen ska vara något lös och kladdig.
  4. Smörj en lite långpanna (ca 25×35 cm) med ca hälften av olivoljan till penslingen.
  5. Häll upp degen i formen och tryck ut den så att den täcker botten.
  6. Dela oliverna och tryck lätt ner de i degen, jämt fördelat över brödet.
  7. Låt brödet jäsa i ca 15-20 minuter.
  8. Pensla brödet med resterande olivolja och strö över rosmarin och grovsalt.
  9. Grädda i mitten av ugnen, 175°C i ca 35 minuter.
  10. Ta ut bröden ur formen och låt de svalna på ett galler.

Tips

  1. Ta lite extra flingsalt på toppen innan gräddning.
  2. Överbliven foccacia kan rostas.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser