Fiberfranska

Ingredienser

  • 2 dl bovetekross
  • 1 dl linfrö
  • 1/2 dl Finax Fibrex
  • 1 dl russin
  • 11/2 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 4 dl filmjölk
  • 50 g jäst
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 tsk brödkryddor
  • 11-13 dl Finax Glutenfri Mjölmix (ca 700 g)

Fiberfranska

Supergott bröd med russin. Receptet ger ca 2 bröd.

 

Gör så här

  1. Blanda bovetekross, linfrö, Fibrex, russin och salt i en skål. Koka upp vattnet och häll över blandningen. Låt svalna till 37º.
  2. Värm filmjölken till 37°. Rör ut jästen i filmjölken och blanda ner det i den skållade blandningen.
  3. Tillsätt matfett, kryddor och det mesta av mjölmixen. Arbeta degen i maskin med degkrok i ca 5 minuter.
  4. Låt degen vila i 15 minuter och forma den kletiga degen till 2 bröd. Lägg dem i väl smorda formar (1 1/2 l).
  5. Låt jäsa i ca 45 minuter övertäckt med bakhandduk. Sätt ugnen på 200º.
  6. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

 

 

 

 

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser