Crêpes

Ingredienser

  • 180 g Finax Glutenfri Mjölmix (ca 2 dl) alt. Lågprotein mjölmix
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl mjölk (ev. laktosfri)
  • 2 ägg
  • 2 msk smält smör eller margarin

Crêpes

Fyll dina crepês med din favoritfyllning. Ger ca 10 st.

Gör så här

  1. Blanda samman mjölmix och salt.
  2. Vispa ner mjölken, lite i taget till en jämn smet.
  3. Rör ner äggen och tillsätt sist det smälta matfettet.
  4. Smörj ett stekjärn och grädda tunna crêpes.

Tips

  • Stek svamp, purjolök och röd paprika. Blanda ner crème fraiche i blandningen. Rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Strö över ost och gratinera i ugn.
  • Stek lök och hacka tillsammans med rökt skinka. Tärna ananasbitar och blanda med skinkan och löken. Tillsätt crème fraiche eller kesella. Rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Strö över ost och gratinera i ugn.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser