Chokladrutor

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl mjölk
  • 4,5 dl Finax Glutenfri Grov Mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 150 g smält margarin
  • 200 g florsocker
  • 60 g smält margarin
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk starkt kallt snabbkaffe
  • 2 msk kakao

Chokladrutor

En riktig favorit hos såväl vuxna som barn! Dessa små läckerheter kommer aldrig gå ur tiden - bara att sätta igång!

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölken.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ner det i smeten.
  3. Blanda till sist i smält margarin.
  4. Bred ut smeten på väl smort folieark, ca 20×30 cm, i en långpanna. Vik upp foliekanterna så att det blir en form.
  5. Grädda i 225° 10-15 min.
  6. Tag ut kakan och låt den kallna.
  7. Blanda samtliga ingredienser till glasyren. Då dina chokladrutor kallnat helt, bred över glasyren och strö över rikligt med kokos.

 

 

 

 

 

 

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser