Choklad Cupcakes

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 240 g (ca 4 dl) Finax Mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Granering exempelvis strössel eller blommor
  • 100 g margarin
  • 500 g florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g Philadelphiaost
  • 3 msk kakao
  • 2 msk kallt kaffe

Choklad Cupcakes

Dessa cupcakes är utsökta och perfekta att bjuda på vid kafferepet, barnkalaset eller gófikan. Ger ca. 15 st.

Gör så här

  1. Smält margarinet och rör ner mjölken.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda i de torra ingredienserna.
  4. Tillsätt margarinet och vispa till en jämn smet.
  5. Häll smeten i muffinsformar på en plåt. Fyll dem ca 2/3
  6. Grädda i mitt av ugnen, 175°C i ca 15 minuter.
  7. Låt muffinsen svalna.
  8. Gör frostingen.

Frosting

  1. Vispa margarin, florsocker och vaniljsocker krämigt.
  2. Tillsätt Philadelphiaosten.
  3. Rör i kakaon och kaffet.
  4. Rör i några minuter så att krämen blir ordentligt tjock.
  5. Bred eller spritsa frostingen på dina choklad cupcakes och garnera med strössel eller blommor.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser