Brytbröd med müsli

Ingredienser

  • 200 g (ca 3,5 dl) Finax Glutenfri Grov Mjölmix
  • 300 g (ca 5 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
  • 3 dl Finax Fruktmüsli
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 1 tsk ättika 24%
  • 2 tsk salt
  • 50 g jäst el. 17 g torrjäst
  • 2 msk Finax Psyllium
  • 4 dl vatten 37 grader
  • Solroskärnor

Brytbröd med müsli

Vem kunde tro att müsli i bullar kunde vara en sådan vinnande kombination! Missa inte att prova!

 

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till en deg i maskin, ca 5 minuter.
  2. Låt degen vila i degbunken, ca 10 minuter.
  3. Ta upp degen på ett bakbord och forma till 19 bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper; börja med 1 bulle i mitten och lägg sedan de övriga tätt intill varandra som en blomma.
  4. Låt jäsa övertäckt 45-50 minuter, spraya med vatten, strö över solroskärnor.
  5. Grädda i mitten av ugnen, 200º 18-20 minuter.
  6. Pensla ditt nygräddade brytbröd med smält smör.

 

Tips

  • Toppa med solroskärnor och flingsalt innan gräddning i ugn för lite extra god smak!

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser