Bruntes bullar

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst alt. 17 g torrjäst
  • 2 msk rapsolja
  • 2-3 tsk salt
  • 1 msk Finax Psyllium
  • 1 msk sirap
  • 1 dl kesella
  • 1-2 dl rivna morötter
  • 2 dl havregryn (glutenfria)
  • 500 g (ca 8 dl) Finax Glutenfri Mjölmix

Bruntes bullar

Mumsiga frukostbullar med smak av morot. Ger ca 15 bullar.

 

Gör så här

  1. Lös upp jästen i det fingervarma vattnet (37º) och tillsätt Finax Psyllium, låt svälla i 10 min.
  2. Blanda samman alla övriga ingredienser i maskin med degkrok ca 5 minuter (spara ca ½ dl mjölmix till utbakningen).
  3. Låt degen vila i bunken under bakduk, ca 10 minuter.
  4. Mjöla bakbordet med den sparade mjölmixen. Forma med mjölade händer till en längd, 8-10 cm i diameter. Dela rullen i 15 bitar.
  5. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt, låt jäsa övertäckta ca 40 minuter.
  6. Pensla med ägg och strö över lite rena havregryn.
  7. Grädda i mitten av ugnen, 225º i ca 15 minuter.

 

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser