BAGUETTER

Ingredienser

  • 385 g (ca 8 dl) Finax mjölmix Durra/Havre
  • ½ dl boveteflingor
  • 35 g Finax Psyllium (ca 4 msk)
  • 30 g smör, rumstempererat
  • 50 g färsk jäst
  • 7 dl vatten, 37 grader
  • 2 msk honung
  • 1 äggvita
  • 0,5-1 tsk salt
  • färsk rosmarin
  • flingsalt

BAGUETTER

Gör så här

    1. Lös upp jästen i det fingervarma vattnet i en bunke.
    2. Tillsätt sirap, äggvitor och smör och rör om.
    3. Tillsätt övriga ingredienser.
    4. Bearbeta degen i maskin ca 5-10 min.
    5. Täck bunken med platsfolie och låt jäsa 30 min.
    6. Forma baguetter av degen och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Toppa med flingsalt.
    7. Sätt ugnen på 225°C.
    8. Låt bröden jäsa under bakduk ca 20-30 minuter.
    9. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter.
    10. Låt svalna på galler under en bakduk.

 

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser