Bagels

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1,5 msk Psyllium
  • 0,5 dl eller 70 g ljus sirap
  • 2 msk matolja
  • 2-3 tsk salt
  • 500 g (ca 8,5 dl) Finax Glutenfri Mjölmix alt. Glutenfri Lågprotein mjölmix
  • 200 g (ca 3,5 dl) Finax Grov Mjölmix

Bagels

Recept på läckra bagels - med cream cheese blir det en härlig frukost! Ger ca 12 st.

 

Gör så här

  1. Lös upp jästen och Finax Psyllium i det fingervarma vattnet (37º), låt svälla i ca 10 minuter.
  2. Blanda ner övriga ingredienser, men spara lite av mjölmixen till utbakningen.
  3. Blanda degen väl i maskin, ca 5 minuter.
  4. Låt degen vila i bunken under bakduk, ca 20 minuter.
  5. Dela därefter degen i 12 bitar på mjölat bakbord. Forma som bagels genom att göra en rulle (ca 2 cm tjock) och sätt därefter ihop ändarna.
  6. Lägg på bakpappersklädd plåt, låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  7. Koka upp vatten i en stor gryta. Koka varje bagel i vattnet ca 1 min på varje sida och lägg därefter upp på plåten och garnera gärna med sesamfrö eller vallmofrön.
  8. Grädda i mitten av ugnen, 225º ca 20 minuter.
  9. Låt svalna på galler.

Tips

  • Går mycket bra att frysa!

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser