Amaranth och durraknäcke

Ingredienser

  • 1 dl Finax durramjöl
  • 1 dl Finax amaranthmjöl
  • 1 dl hampafrö
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 dl krossat linfrö
  • 1/2 dl chiafrön
  • 1 krm örtsalt
  • 2 1/2 dl kokande vatten
  • Flingsalt och vallmofrö (topping)

Amaranth och durraknäcke

Gör så här

      1. Sätt ugnen på 175 C.
      2. Blanda alla ingredienser till en smet.
      3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll smeten på pappret.
      4. Använd ett till bakplåtspapper ovanpå smeten och fördela den jämnt över plåten med hjälp av en kavel.
      5. Ta bort det översta pappret.
      6. Grädda i ca 30-40 min.
      7. Låt brödet stå och torka ett tag innan du bryter det i bitar.

 

 

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser