Mjölmix

Ingredienser

Vetestärkelse(max.2 mg gluten/100g),  skummjölkspulver,  oligofruktos,  förtjockningsmedel: guarkärnmjöl,  vitaminer och järn.

Näringsvärden

  • Energi1450 kJ/350 kcal
  • Fett<0,5 g
  • varav mättat fett<0,5 g
  • Kolhydrater83 g
  • varav sockerarter5 g
  • Fiber4 g
  • Protein3 g
  • Salt0,02 g
  • Tiamin (vitamin B1)0,6 mg (56% av DRI*)
  • Riboflavin (vitamin B2)0,2 mg (17% av DRI*)
  • Niacin6,4 mg (40% av DRI*)
  • Vitamin B60,6 mg (40% av DRI*)
  • Järn5,5 mg (39% av DRI*)
  • *DRI = Dagligt referensintag

Vår glutenfria mjölmix är ett användbart basmjöl som ersätter vanligt vetemjöl. Det ger dig saftigt och luftigt bröd och passar även perfekt till kaffebröd och mjuka kakor. Mixen är osockrad så den funkar lika bra i matlagning, bland annat till sås, redning, panering och pizzadeg. Mjölmixen används som ett vanligt vetemjöl, men du måste anpassa recepten så att du får rätt mängd mjölmix.