Lågprotein mjölmix

Ingredienser

Vetestärkelse (max. 2 mg gluten/100 g),  oligofruktos,  förtjockningsmedel: guarkärnmjöl,  vitaminer och järn.

Näringsvärden

  • Energi1450 kJ/350 kcal
  • Fett<0,5 g
  • varav mättat fett<0,5 g
  • Kolhydrater86 g
  • varav sockerarter0,3 g
  • Fiber3,8 g
  • Protein**0,2 g
  • Salt<0,001 g
  • Tiamin (vitamin B1)0,6 mg (58% av DRI*)
  • Riboflavin (vitamin B2)0,2 mg (17% av DRI*)
  • Niacin6,4 mg (40% av DRI*)
  • Vitamin B60,6 mg (40% av DRI*)
  • Järn5,5 mg (39% av DRI*)
  • **PKU-information fenylalanin mindre än 5 mg/100 g mjölmix vilket motsvarar ca 2 mg/100 g färdigt bröd.
  • *DRI = Dagligt referensintag

Detta är ett glutenfritt basmjöl för dig som vill eller måste undvika mjöl. Lågprotein mjölmix är osockrad så du kan använda den både till bakning och matlagning. Eftersom proteinhalten är låg får brödets skorpa ljusare färg, vill du ha mer gyllenbrun yta kan du pensla med sockervatten mot slutet av baktiden. Om du nyligen fått diagnosen celiaki kan tunntarmen vara lite skadad och den här produkten är lämplig att använda under tiden tarmen läker. Eftersom proteinhalten ligger på mycket låg nivå är mjölmixen också lämplig för personer med nedsatt njurfunktion eller som blivit diagnostiserade PKU av läkare. Mixen är berikad med B-vitaminer och järn. Mjölmixen används som ett vanligt vetemjöl, men du måste anpassa recepten så att du får rätt mängd mjölmix.