Baka glutenfria frukostbullar

Finns det något godare än att äta nybakat bröd till frukost? Se när Finax-Eva bakar goda glutenfria frukostbullar och delar med sig av sina bästa tips för glutenfri bullbakning.

 

Att baka glutenfritt kan vara en utmaning, även för den mer rutinerade bagaren. Glutenfritt mjöl och glutenfria mjölmixer har nämligen helt andra egenskaper än vanligt mjöl. Att baka bullar är nog en ännu större utmaning eftersom glutenfri deg är svår att forma. Det är viktigt att inte försöka knåda degen, utan varsamt forma längden med händerna. En annan viktig sak att bevara degens fuktighet för att undvika att bullarna blir torra. Ett tips är att använda Finax Psyllium som binder vätskan i degen och gör den formbar – och därmed enklare att baka ut. Ett annat trick är att låta degen jäsa under plastfilm istället för handduk, för att undvika de torrhetssprickor som annars gärna uppstår i den glutenfria degen.

Vår Glutenfrihet

Susanne-Persson-Barnbarn-2500x1655

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen
Henrik_Bergqvist_Horizontal

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen
Petra_Horisontell

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen
Louise_Lofdahl_Horisontell

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen
Jonas_Bjornange_Horisontell

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser